Asztalosné Gazsy Veronika

Név

Asztalosné Gazsi Veronika

Cég BarZak Kft
Szektor/foglalkozás fémmegmunkálás
Város Makó

 

A vállalkozás  kezdeti célja ponyvakészíté és javítás. A piaci helyzet alakulása folytán –ügyfeleink a meglévő ponyváikat csak első sorban javíttatják, újat nem csináltatnak. Emiatt kibővült a vállalkozás egy lakatos műhellyel, ahol egy nagyobb cégnek bérmunkát végez a kft, így ez lett a fő profil.

Vannak megválaszolatlan kérdéseim, amiket szívesen feltennék egy nálam jóval tapasztaltabb vállalkozónak, aki már átrágta magát ezen az információ dzsungelen és visszafele tekintve tisztábban látja az utat, amit én szívesen bejárnék az Ő segítségével.

Egyik fő célom, vállalkozásunkat legális úton sikerre vinni.

 

A mai egyre nehezebb helyzetben –hitel törlesztő részletünk hatalmas teher rajtunk- megpróbálom azt az utat, amit kaptam az élettől és igyekszem ennek a frissen alakul kft-nek az ügyeit olyan gondosan kezelni, hogy a pénz ami bejön ne kifolyjon a kezünk közül, hanem a lehetőségekhez mérten minél több bent maradjon és segítsen minket az előre jutásban, ezáltal a környezetünknek is jobb életet tudjunk biztosítani.

 

Bederna Anikó

 

Név

Bederna Anikó 

Cég

FOGPATIKA Kft.

Szektor/ foglalkozás

Egészségügy

Város

Szomor

 

 

 

Fogtechnikai vállalkozásunkat egyrészt 20 év tapasztalattal és tudással a hátunk mögött, másrészt kicsit kényszerből alapítottuk 2011 áprilisában. „Kényszerből” azért, mert a három gyermekünk még igencsak igényli a közelben lévő anyai gondoskodást, odafigyelést, és ezt máshogy nem tudtuk volna megoldani.

 

 

A vállalkozást a munkaügyi központ 5 hónapig segítette, a kezdeti indulási időszak alatt.

 

Folyamatos fejlődésnek tekinthető, hogy egyre több „Egészségpénztár” partnere lettünk, lehetőséget adva ezzel a tagoknak arra, hogy igényesen elkészített fogpótlásaikat egészségpénztáron keresztül rendezzék.

Bettes Attiláné

 

Név

Bettes Attiláné

Cég

Jó- Csillag Kft.

Szektor/ foglalkozás

Építőipar kiskereskedelem

Város

Ózd

 

„Építőipari és épületgépészeti termékeket forgalmazó cég alkalmazásában álltam, mint telephelyvezető, illetve eladó. A cég sajnálatos létszámcsökkentését megelőzően kaptam a lehetőséget, hogy a későbbikben társvállalkozásként próbáljam meg tovább üzemeltetni a már jól ismert és bejáratott szaküzletet. „

A Jó- Csillag fürdőszoba szaküzlet az évet jó pénzügyi mutatókkal zárta, azonban nyilvánvalóvá vált számomra, hogy családfenntartóként egy teljesen más életvitelt és erőltetettebb életmódot követel tőlem a vállalkozás.

Nőként sokszor szembesülök azzal, hogy bizonygatnom kell a forgalmazott termékek ismeretét a beszerzésnél és az értékesítésnél egyaránt.

Motiváció:

„A jelenlegi ismereteim az értékesítésben és a vásárlókkal való kapcsolatban segítenek elsősorban. Vállalkozásom megtartásához azonban elengedhetetlen, hogy gazdasági és üzleti ismereteimet is bővítsem.

 

Motivációm, hogy kezdő vállalkozóként ezen a téren is tapasztalt sikeres üzletemberektől tanulhassak és kérhessek segítséget, ha elakadok.”

Bogdándiné Zsiros Márta

 

Név

Bogdándiné Zsiros Márta

Cég

INTERIM-CARE Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.

Szektor/ foglalkozás

Mérnöki tevékenység, tanácsadás

Város

Debrecen

 

„Önismerettel rendelkező, kihívásokra nyitott, problémamegoldó. Nem munkát keresni - munkát teremteni szeretnék. Érdeklődésemnek, ismereteimnek, és valós piaci igényeknek megfelelő tevékenységgel üzleti sikereket elérni.”

 

Vállalkozásomat alábbi stratégia szerint kívánom működtetni:

  • pályázatíró, fordító és projekt menedzsment tevékenység

 

  • Fokozatos terméklista kialakítással egy női webáruház indítása praktikus használati cikkek, túrafelszerelések forgalmazásával. A természetes alapanyagok, az egészséges megoldások, a praktikum és esztétikum szem előtt tartásával.

 

  • Hosszabb távon, egészséges élelmiszeripari termékek forgalmazása kiskereskedelmi forgalomban.

 

 

 

Motiváció:

 

„A SEED Alapítványnál kapott szakmai segítség és pozitív impulzusok, sok-sok jó tapasztalat előrevivő kapcsolatrendszer sarkalltak arra, hogy a mentorálási  programtól további együttműködő segítséget remélve próbáljam megvetni a lábamat a vállalkozói környezetben.

Sokat kell még fejlődnöm.

Nem akarok örökké a medence szélébe kapaszkodni. De egyelőre egyedül minden sokkal kockázatosabb lenne.”

Demeter Gáborné

 

Név

Demeter Gáborné

Cég

Demeter Gáborné egyéni vállalkozó

Szektor/ foglalkozás

Oktatás

Város

Pécs

 

Motiváció:

A programban való részvételemet leginkább az ösztönszerű „fejlődni akarás” motiválja. A vállalkozói létformát kezdetben anyagi kényszerből próbáltam ki, később már élvezetből folytattam. Egyéni vállalkozóként azokat a szakterületeket választottam tevékenységi körömnek, amelyeken több évtizedes tapasztalattal rendelkezem. Ez biztonságot adott az induláshoz.

 

A vállalkozásom mellett alkalmazottként is dolgozom, nem mertem még feladni a biztos, bár nagyon kevés jövedelmet

 

A programban való részvételem segítheti megismerni azokat a módszereket, időbeosztási technikákat, amelyek egy ilyen helyzetben megkönnyíthetik az életemet.

 

Szeretnék példákat látni női vállalkozók életútjából, melyek megerősíthetik a legfontosabb mérföldköveket, amelyre figyelnem kell és szelektálják a lényegtelenebb elemeket, amelyek időzavart okozhatnak.

 

És nem utolsósorban szeretném megtanulni a bátorságot, a szabadságot, amivel az alkalmazotti lét nem ajándékozott meg.

Fónyi Mariann

 

Név

Fónyi Mariann

Cég

Biomix Webáruház Kft.

Szektor/ foglalkozás

Kiskereskedelem: biotermékek forgalmazása webáruházon keresztül

Város

Budapest

 

 

A Biomix Webáruház Kft. Elsősorban hazai származású, kizárólag ökológiai gazdálkodásból származó élelmiszerek, baba-mama termékek, tisztítószerek, kozmetikumok és egyéb háztartási termékek forgalmazására specializálódott. A cég idén novemberében ünnepelte második születésnapját. A vállalkozás a hagyományos bolti értékesítés helyett az internetes kereskedelemre helyezi a fő hangsúlyt. Egy virtuális világot teremtettünk, ahol a bevásárlás szórakozássá válik, idegeskedés és sorbaállás nélkül.

 

Cél:

„Véleményem szerint amennyiben tehetünk azért, hogy jobbá tegyünk a körülöttünk lévő „világot”, akkor kötelességünk ennek érdekében munkálkodni. A Biomix Webáruház Kft. Nem csak egy vállakozás, hanem a számomra kijelölt út. „ Vállalatunk mottója így a következőképp hangzik:

„Amikor képes vagy arra, hogy segíts az embertársaidon, ez a „képesség” megszűnik csupán képesség lenni, és felelősséggé válik.”

 

Motiváció:

„Azok a vállalkozások tudnak fennmaradni, akik folyamatosan fejlesztik tudásukat, tapasztalatokat gyűjtenek, kapcsolatrendszert építenek, évről évre felülvizsgálják és megújítják a marketingjüket, és figyelik a számukra előnyös lehetőségeket, olyanokat, mint amit Önök kínálnak.”

 

„2012-re új marketing tervvel szeretnénk folytatni vállalkozásunkat, amelyhez marketing és piaci téren további fejlődésre van szükségünk. Ehhez kérnénk az Önök részéről szakmai támogatást és tanácsadást. „

 

Fukászné Lócskai Katalin

 

Név

Fukászné Lócskai Katalin

Cég

Infucatus Kft.

Szektor/ foglalkozás

Építőipar

Város

Kiskunfélegyháza

 

 

 „Tudom, bármire képes vagyok, de a nem tudás a halálom! Amiben bizonytalan vagyok, azonnal leblokkol.”

 

 

Építésvezetőként sokáig úgy gondoltam, hogy nőként ebben a szakmában sose vesznek majd komolyan. Nap, mint nap találkozom azonban emberekkel, és remekül megállom a helyem. Ha a szakmámban olyan dologgal találkozom, amit nem ismerek, tudom hol, kitől kérdezhetem meg.

 

 

Motiváció:

A vállalkozás vezetése, gazdasági ügyek intézése, munkákkal kapcsolatos egyéb költségek, jogi dolgok rettentő messze állnak tőlem. Nincs, akitől bátran kérdezhetnék, sokszor nem is tudom, mit kérdezzek, mert nem is tudok róla!

 

„Szeretnék olyan lehetőséget kapni, ahol segítenek számomra ezeken a dolgokon túljutni, az alapokat megtanulni, újabb kapcsolatokat teremteni, a megkapott tudást használni.”

 

„Szeretnék magabiztos lenni vállalkozóként, és lehengerelni megrendelőimet. Őket is azzal tudom levenni lábukról, ha magabiztosan, a tudással a hátam mögött állok eléjük!”

 

 

„Szeretném vállalkozásomat saját emberekkel bővíteni, és embereknek olyan munkahelyet teremteni, ahol jól érzik magukat, ahol látják, hogy az irányítás megfelelő ember kezében van.”

 

 

 

Hegyiné Móricz Emilia

 

Név

Hegyiné Móricz Emília

Cég

Relicon Hungary Kft.

Szektor/ foglalkozás

Kozmetikai termékek gyártása

Város

Budapest

 

A Relicon Hungary Kft-t 2010. februárban alapítottuk a férjemmel, aki a kereskedelem és marketing szakmában, én pedig banki, pénzügyi területen szereztem tapasztalatot.

Mindketten közel 15 évet dolgoztunk a szakmánkban. állandósult a folyamatos készenlét, a bizonyítási kényszer. Ezzel szembesülni félelmetes volt és egyben megdöbbentő.

Ekkor kezdett megfogalmazódni bennem az, hogy az értékrendemet újra fogalmazva, átépítve valami mást kell tennem és 2009. karácsonyán meghoztam a döntésemet, saját úton kell járnom.

 

Eközben figyelmes lettem arra, hogy több ez irányú impulzus érkezik hozzám, ételallergiások, kisgyermeket nevelők, elfoglalt menedzserek kértek tanácsot, ötleteket a főzéssel kapcsolatosan. 2010. szeptemberben elindult a gasztro vonal, mellyel szeretnék segíteni azoknak, akik nyitottak az egészséges(ebb) táplálkozásra. 2011. áprilisban elindult az aromaterápián alapuló organikus fürdőgolyó értékesítése is. Azon tudatos embereknek igyekszünk alternatívát biztosítani, akik csökkenteni szeretnék a mesterséges alapanyagok és kemikáliák használatát.

 

A szakmai múltunkból adódóan részletesen felépített koncepció alapján egy komplex tevékenység létrehozását tervezzük a tudatos életvitel témakörében. Ebben külön almárka a kozmetikai vállalkozás, a gasztronómiai vonal és a szervezetfejlesztésben is egy új felfogású irányvonalat képviselünk.

 

Motiváció:

 

„Fő motivációm az a tapasztalat, hogy mennyire hasznos és tanulságos egy tapasztalt mentor támogatása, különösen most, hogy egy számomra új szakmát, a vállalkozást tanulom, gyakorlom. „

 

„Szeretném megtanulni, hogyan priorizáljak az újabb és újabb ötletek, tervek között, hogyan szólítsam meg a legszélesebb körben a célcsoportomat, hogyan láttassam azt az értékrendet, amit képviselek, és amivel segíteni tudnék.”

Hermann Andrea

 

Név

Hermann Andrea

Cég

Absoloot Art&Design Kft.

Szektor/ foglalkozás

Kiskereskedelem

Város

Budapest

 

Cégünket, az Absoloot Art&Design Kft. idén, 2011 áprilisában alakítottuk partneremmel, egy olyan helyzetből kiindulva, ahol azt éreztük, muszáj váltani, valami sajátba kezdeni. A vállalkozásunk két fő céllal alakult, ami azóta folyamatosan bővül.

„Főként magyar fiatalok munkáiból illusztrációkat, grafikákat vásárolunk meg és azokat különböző termékekre helyezve árusítjuk. Fontosnak tartjuk, hogy nem az alapján ítéljük meg ezeket a fiatalokat, hogy végeztek-e bármilyen művészeti iskolát, van-e már nevük a piacon vagy művészeti körökben, hanem olyanokat kezdtünk el megkeresni, akik nekünk és a környezetünknek tetszettek. Eddig öt fiatallal vagyunk kapcsolatban, mindenképpen bővíteni akarjuk számukat.”

 

A cégünk másik profilja a nyomdászat, a régi típusú magasnyomtatás. Szeretnénk minden termékünket a leginkább környezetbarát módon előállítani, újrahasznosított anyagokat használni.

 

Motiváció:

„Az iskolában nem tanultuk hogyan kell jól vállalkozni, üzletet nyitni, tervezni és mivel van tapasztalatom abban, hogy hogyan nem szabad vállalkozást csinálni, ezért mindenképpen szeretném folyamatosan tanulni hogyan vihetem előre, működtethetem jól a vállalkozásomat.”

 

„Azért is örülnénk a lehetőségnek, mert a havi beszélgetés adna egy biztos pontot, illetve egy nagyon jó önellenőrzési lehetőséget, hogy az előre megbeszélteket mennyire sikerült tartani.”

 

„Szeretnék jó vezető lenni, meg kell tanulnom megfelelően motiválni a velünk dolgozókat, eredményesen kommunikálni és azt hiszem egy olyan valaki támogatásával, aki ebben már tapasztalt, biztosan könnyebben menne.”

 

„Egy másik perspektíván keresztül, amit a Mentor nyújthat, segítséget kapnék ahhoz is, hogy más oldalról is látni tudjam az adott problémát, így könnyebben találjak rá megoldást.”


Józsa Ágota

 

 

Név

Józsa Ágota

Cég

CUBO Építészcsoport Kft.

Szektor/ foglalkozás

Építőipar

Város

Budapest

 

Az egyetem sikeres befejezése után az első években különböző építészirodáknál, majd a kellő gyakorlati tudás megszerzésével szabadúszó tervezőként dolgoztam önálló vállalkozóként, míg 2008 februárjában meg nem alapítottuk a CUBO Építészcsoport Kft.-t, amelynek jelenleg ügyvezetője vagyok. Cégünk fő profilja építészeti és belsőépítészeti tervezés, tanácsadás. Alapelvünk a magas építészeti minőség képviselete (a Pécsi Kulturális és Konferenciaközpont belsőépítészeti tervezéséért kapott „Év belsőépítésze” díj, vagy a Népliget Center irodaház építészeti tervezéséért kapott „Pro Architectura” díj).

 

 Az építészet mellett az utóbbi időben erőteljesen érdekelnek az emberi kapcsolatok, rejtett mozgatórugók, így idén szeptemberben coach-ként is levizsgáztam a Lemma Coach képzés vezetőjénél.

 

Motiváció:

Vállalkozási ismereteim a hiteles, komolyan vehető céges működéshez kevesek. Amíg önállóan, szabadúszóként dolgoztam, ezek a kérdések nem voltak annyira égetőek, de a Kft. léte és a bővülési irányok, a lehetőségek kutatása-kitalálása már elengedhetetlenné teszik az ilyen irányú komolyabb felkészültséget is.

 

Másrészről az utóbbi év-évek gazdasági helyzete az építőipart nagyon komolyan érinti.  Ez alapvető változtatásokra kényszeríti cégünket - új irányok keresése mellett a működés racionalizálása, a piaci igények felmérése, hatékony marketing kialakítása is szükséges lenne - de úgy érzem, ehhez még nincs elegendő eszköz a kezünkben, és ezen változtatni szeretnék.

 

Szeretném, hogy rálátásom legyen arra, hogy a már meglévő szakmai tudásunk mellett milyen módon, milyen eszközökkel tudnánk tudatosan fejleszteni cégünket.

Kocsisné dr. Péterfy Hajnal

 

Név

Kocsisné dr. Péterfy Hajnal

Cég

Object Online Kft.

Szektor/ foglalkozás

Pénzügyi szolgáltatás, internetes portálok üzemeltetése

Város

Budapest

 

 

 

Az Object Online Kft. családi vállalkozás. Fő tevékenysége az akkor már működő Babafalva kismama portál működtetése és hirdetési helyeinek értékesítése volt, majd 2010-ben még egy női portált indítottunk, a MiNők.hu-t.

 

Fő profilunk a terhességhez, szüléshez, csecsemőgondozáshoz, gyermekneveléshez, a munkába való visszatéréshez kapcsolódó ismeretterjesztő tartalmak fejlesztése. A két portál főszerkesztői és látogatottságnövelési-marketing teendőit én végzem. A tartalmat önkéntes újságírók illetve fotós gyakornokok segítségével fejlesztjük. Gyakornoki programot idén már másodszor indítottunk, nagy sikerrel.

 

Sajnos az értékesítés nem működött jól, és bár a portálok látogatottsága folyamatosan nőtt, a bevételek nem.

 

Motiváció:

„Szeretném a vállalkozásunk helyzetét tisztába tenni. Elsősorban anyagi szempontból, mert a pénzügyek kezelése és a pénzügyi fegyelem nem megfelelő. Új bevételi források kidolgozása, új ötletek arról, hogy a meglévő erőforrásainkat hogyan tudnánk kihasználni bevétel termelésre szintén sokat segítene.”

 

„Másik célom valamiféle jövőkép kialakítása, és az odavezető út megtervezése. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, amikor már nem csak a napi túlélésért küzdhetünk, hanem elkezdhetünk tudatosan, a jövőt szem előtt tartva építkezni. Ebben azonban nagy segítség lenne egy külső „szem”, valaki, akivel tudnék együtt gondolkodni.”

Kollár Adrienn

 

Név

Kollár Adrienn

Cég

Aqua-KA-land Rekreációs Központ Kft.

Szektor/ foglalkozás

Oktatás, sporttevékenység

Város

Budapest

 

 

Kollár Adrienn vagyok, francia-magyar szakos bölcsész-tanár, gyermekkori mozgásprogram vezető, aerobik oktató. Egy fővárosi nyelviskola francia nyelvi szekciójának vezetőtanáraként dolgozom, emellett sportegyesületi tagként kreatív mozgásfejlesztéssel foglalkozom, gyermekeket készítek föl sportversenyeken való részvételre.

 

A harmóniára törekvő életmódot minél szélesebb körben szeretném megismertetni: budapesti Aqua Központ épületének középső szintjére három csoport befogadására alkalmas sportóvoda létesítését tervezem, egyedi, emberközpontú, otthonos, „élhető” megoldásokkal.

 

 

Motiváció:

 

„Az életminőség javítása és az egészséges életmódra nevelés érdekében szándékozom a mozgáscentrum tevékenységeit bővíteni, ehhez szeretnék szakemberek, vállalkozók ismereteiből, tapasztalataiból meríteni, felhalmozott tudásukat ésszerűen hasznosítani.”

 

„Hiányosságaimat a vállalkozás és az általa nyújtott szolgáltatások élik meg hiányként. A központ létrehozásához sokrétű szaktudásra és szakszerű vállalkozási, vállalatvezetési ismeretekre (pénzügyi, adózási, adminisztrációs, marketing, informatikai stb.), gyakorlati, és személyes tapasztalatokra, irányadásra, egy külső szakértő szemlélő jó meglátásaira van szükségem.”

 

Vallom, hogy a jó vezető egyik ismérve, hogy minden körülötte zajló munkafolyamatba, tevékenységbe belelát, érti és koordinálja működést.

Kovács Gabriella

 

Név

Kovács Gabriella

Cég

MissSmith Belsőépítészeti és Látványtervező Kft.

Szektor/ foglalkozás

Belsőépítészet, Díszlettervezés

Város

Budapest

 

Vállalkozásomat 2009-ben alapítottam, miután hazaköltöztem 3 év angliai tartózkodás és munkaviszony után. Mivel akkor már 9 éve belsőépítészként dolgoztam (az egyetem utolsó éveiben kezdtem el dolgozni és Londonban is ebben a szakmában helyezkedtem el) és a szeretem a szakmámat, ezért a MissSmith Kft. fő tevékenységi köre a belsőépítészeti tervezés.

 

2009-ben felvettek a Képzőművészeti Egyetemre, ahol színházi látványtervezést tanulok, tanultam, jelenleg passzív állományban.

 

„Azért alapítottam vállalkozást ahelyett, hogy visszamentem volna dolgozni egy irodába, mert szerettem volna önállóan dolgozni, és felépíteni a saját bázisomat. Egyszerű elképzelésnek tűnt az elején, de az az igazság, hogy nem értek a cégépítéshez.”

 

„Mivel sosem tanultam cégvezetést, nem értek a pénzügyekhez, nem tudom, hogyan kell felépíteni egy vállalkozást, úgy érzem, hogy azon kívül, hogy saját szakmai tapasztalatom egyre nő, a cégem és ezért én is bizonyos szempontból stagnálok.”

 

„34 éves vagyok és úgy gondolom eljött az ideje, hogy valóban kamatozni kezdjen a sok-sok befektetett munkaóra, pénz és energia, amit arra fordítottam, hogy megtanuljam a szakmámat és persze, hogy tovább fejlődhessek én is.”

 

Motiváció:

 

„Szeretném megtanulni, hogy hogyan hozhatom ki a cégemből is, és nem csak magamból a maximumot. Bármilyen szaktanácsadás, ötlet, irány, rálátás segítségemre lehet.”

 

„Bízom benne, hogy az Önök által kiírt programban való részvétellel kicsit több rálátásom lehet arra, hogy én, mint vállalkozó nő, hogyan tudom megtartani, fejleszteni és akár nemzetközi színtérre kiterjeszteni a vállalkozásomat.”

Linka Erika

 

 

Név

Linka Erika

Cég

Supherb Hungary Kft.

Szektor/ foglalkozás

Nagykereskedelem

Város

Budapest

 

 

 

 

Az életemben az egyik legnagyobb próbatétel a gyermekeim felnevelése volt, amit most már biztosan tudok, hogy sikerült.Most érzem úgy, hogy teljes energiával koncentrálni tudok az életemnek egy másik területére, ami jelenleg a karrier. A Supherb Hungary Kft. Izraelből importált kóser és HACCP minősítéssel rendelkező táplálék kiegészítők kizárólagos forgalmazója. A cégben minden döntés az én kezembe került és ez meglehetősen nehéz feladatként indult számomra. Nem tudok megbirkózni azzal a feladattal sem igazán, hogy az alkalmazottaim vagy a tárgyalópartnerek ne nőként, hanem főnökként vagy üzleti partnerként tekintsenek rám.

 

„Nagyon fontos számomra, hogy a fiaim erős és sikeres nőnek lássanak, mert ez őket is ösztönzi a további tanulásra és a kitartó munkavégzésre a jövőjükben.”

 

„Nagy vágyat érzek a tanulásra, az üzleti életben való sikerrel kapcsolatban. Szeretném bebizonyítani, hogy képes vagyok sikerre vinni egy vállalkozást.”

 

 

Motiváció:

 

„Úgy érzem, hogy bár az idő során sokat fejlődtem, nagy szükségem van tapasztalt segítségre. Szeretnék tanulni, fejlődni és ennek fő oka az is, hogy ezáltal segítsek azoknak az embereknek, akiknek egészségügyi problémáik vannak.”

 

„Amiben mindenképpen fejlődni szeretnék az a marketing területe, minden, ami ebbe beletartozik. Szintén nagy hiányát érzem a megfelelő kapcsolatoknak.”

Majláth Péterné

 

Név

Majláth Péterné

Cég

Parázs kürtős

Szektor/ foglalkozás

Élelmiszeripari termelés, kiskereskedelem, nagykereskedelem

Város

Andornaktálya

 

2010 kezdtük el saját kürtőskalács üzletünket. Először csak egy sátorból árusítottunk. Mára van két mozgó faházunk amivel bármerre megtudunk jelenni rendezvényeken. Csináltattunk egy búbos kemencét amiben kemencés finomságokat sütünk.

 

Emellett illóolajakat és illatos füstölőket egyaránt forgalmazok.

 

Motiváció:

 

„Szeretnék külföldi piacokra is bekerülni. Ennek még nem tudom a pontos menetét, de szívesen tanulnék hozzá, hogy ez létrejöhessen. Most hogy a kisfiam áprilistól óvodás lesz, arra gondoltam, hogy szeretnék valamit tanulni. Pontosan még nem tudtam, hogy mit, de gondolatban ez volt ott, hogy valami olyat tanulni, amivel a vállalkozásomat előrébb vihetem, fejleszthetem.”

 

„Úgy érzem minden téren szükséges fejlődnöm. De amit magamban a leggyengébbnek érzek az a kommunikáció és a reklám marketing.”

 

„Azért szeretnék tanulni, mert a tudás egy felbecsülhetetlen kincs. És persze szeretném is a tudást gyakorlatban is elsajátítani.”

Molnár Anita

 

Név

Molnár Anita

Cég

PaprikaMolnár Kft.

Szektor/ foglalkozás

Élelmiszeripari termelés

Város

Röszke

 

Molnár Anita, a PaprikaMolnár Kft. ügyvezetője vagyok. Fűszerpaprika termelő és feldolgozó családi vállalkozásunk több mint 10 éve működik, de én 2008. márciusban csöppentem édesapám mellé a vállalkozásba, bölcsész háttérből (angol-történelem szakos tanár).

 

Belépőjegyet a családi vállalkozásba úgy váltottam, hogy létrehoztam, és azóta is működtetem az üzemben a paprikatörténeti múzeumunkat.

 

„Általában elfogadtam, és elfogadom édesapám elképzeléseit, különösen, mert tanuló éveknek tekintem ezeket az éveket.”

 

„Annak ellenére, hogy édesapám elképzelései dominálnak a vezetésben, én is szót kapok. A globális gondolkodást vagy a felülről szemlélést azonban nehezen tudom elérni, elveszek a részletekben és ezt nagy hiányosságomnak érzem.”

 

„Részt veszek egyébként hasznos vezetői képzéseken is, de ezek egy egész tanfolyami csoportnak szólnak, nem egyéniek és nincs ellenőrzés, visszakérdezés.”

 

 

Motiváció:

„A Mentori programban való részvétel azért érdekel, mert várható, hogy édesapám visszavonul, és arra az időre ki kell küszöbölni a hiányosságaimat, és ehhez úgy gondolom, hogy mások tapasztalata, a speciális és konkrét kérdések feltevésének lehetősége, a visszacsatolási lehetőségek biztosítása nagy segítséget nyújtanának.”

Nagy Ágnes

 

Név

Nagy Ágnes

Cég

NBG MASTERS KFT.

Szektor/ foglalkozás

Nagy- és kiskereskedelem

Város

Budapest

 

Az NBG Masters Kft.-t 2010. év novemberében két jelenlegi tulajdonosa alapította. A cég azzal a céllal jött létre, hogy a versenyszférában egy nagyon specifikus részpiacon próbálja megállni a helyét, kihasználva a piaci szereplők hiányosságait. A cég fő tevékenysége a termelő kis- és nagyvállalatok részére a megfelelő mechanikai alkatrész kiválasztását, beszállítását, és az ehhez szükséges postos és kielégítő szakmai tanácsadást takarja.

A bizalom megteremtése az ügyfelek körében nagy kihívás, ugyanis az NBG Masters Kft. egy újonnan indított vállalkozás, valamint a forgalmazott termék is egyelőre egy kevésbé ismert márka. Vállalatunk fő célja, hogy a Vevő igényeit időben és megfelelő minőségben kiszolgálja, és ha esetleg ezt nem a saját termékkel tudjuk megtenni, akkor a konkurens cégek termékét beszerezve törekszünk az Ügyfelek teljes körű kiszolgálására és elégedettségének elérésére. Ebből kifolyólag a versenytársakat nem versenytársakként kezeljük, hanem minél inkább kooperációs működés kialakításán vagyunk. Ezt már néhány céggel sikerült is elérni.

 

Motiváció:

„A Mentor program vállalatunk részére azért lenne kiemelkedően fontos, mert az esetleges működési hiányosságok, hibák éppúgy kiküszöbölhetőek lennének, mint a nagyobb filozófiai, vezetésbeli esetleges gyengeségek.”

 

„Célunk, hogy a 2010. és a 2011-es évhez viszonyítva, mely főként a vállalat megalapításával, struktúrájának kialakításával telt, a következő évben már kizárólag a piacra koncentrálva a 2011-es éves árbevételt megtöbbszörözzük.”

„Az ember örökké tanulhat, tapasztalhat, más szem másként látja a lehetőségeket és hibákat, melyek meghallgatása, megfogadása fejlesztheti a vállalkozást. A Mentor program nem csak az NBG Masters Kft.-nek hozhatna komoly előnyöket és rendkívül hasznos információkat, hanem a velünk kapcsolatban álló Ügyfelekre nézve is pozitív hatással bírhat.”

Péterfi Andrea

 

 

 

Név

Péterfi Andrea

Cég

FLORA Medicina Kft.

Szektor/ foglalkozás

Kiskereskedelem

Város

Budapest

 

2010 elején elvesztettem a korábbi munkahelyemet. A sors rákényszerített arra, hogy elkezdjem régóta dédelgetett álmom megvalósítását, így 2010 márciusában létrehoztam a FLORA Medicina Kft-t, és belevágtam egy gyógynövénybolt üzemeltetésébe.

 

A működés másfél éve alatt rengeteget dolgoztam és úgy érzem, hogy sikerült jó pályára állítani a vállalkozást. Az árbevétel a jelenlegi nehéz helyzet ellenére is folyamatosan emelkedik, a cég pénzügyi helyzete stabilizálódott, kialakult egy megbízható beszállítói és vásárlói réteg. Sok tapasztalatot szereztem a gyakorlati marketing területén is.

 

Napi szinten hatalmas konkurencia-harcot kell folytatni a vállalkozás talpon maradásáért, így működésünk sikere érdekében az alábbi alapelveket tűztem ki:

 

  • Szakmai hozzáértés, szakszerű tájékoztatás a kompetencia határok figyelembevételével
  • Vevő-centrikus viselkedés, korrekt üzleti magatartás
  • Üzletvitel szempontjából rugalmasság, gyors reagálás a változásokra, korrekt és pontos ügyviteli és pénzügyi rend fenntartása.

 

 

Motiváció:

„Szeretnék továbblépni erről a szintről, esetleg további üzletek nyitásával, de a mai gazdasági helyzetben nagyon fontos bizonyos döntések előkészítettsége és időzítése is.”

 

A korábbi munkahelyeimen szerzett tapasztalataimat (kereskedelmi, pénzügyi) bizonyos szintig jól tudom hasznosítani, de a vállalkozásfejlesztés területére ezek nem terjednek ki. Ebben lenne szükségem tapasztalt szakember tanácsára, véleményére.

Patkós Brigitta

 

Név

Patkós Brigitta

Cég

A Hónap Ajándéka

Szektor/ foglalkozás

Ajándékküldő szolgáltatás

Város

Budapest

 

Két éve vezetem vállalkozásom, a Hónap Ajándékát, mely egy ínyencségekre szakosodott ajándékküldő szolgáltatásokat közvetít.”

 

 

Cél:

Célom, hogy minőségi és nagyon kényelmes ajándékozási módot nyújtsak mind a lakossági mind a vállalati ügyfelek részére.

 

Motiváció:

Bár kiterjedt alvállalkozói csapat vesz körbe, a stratégiai munkát egyedül végzem. Sokszor hiányzik valaki, akitől tanácsot kérhetek vagy megvitathatok egy problémát, hiszen én csak egy szemszögből látok mindent és nem biztos, hogy az a legjobb.

 

A folyamatos tanácsadás felbecsülhetetlen segítség lenne számomra.

 

Jelenleg a hosszú távú tervezésben és világosabb célkitűzések megállapításában szeretnék fejlődni. Egy mentor segítségével reményeim szerint kitűzhetők lesznek a fő irányok és taktikai tanácsokat is kaphatok tőle.

Pesti Kata

 

 

Név

Pesti Kata

Cég

M2B Consulting Kft.

Szektor/ foglalkozás

Egészségfejlesztés, coaching, üzletviteli szolgáltatások

Város

Budapest

 

Pesti Kata vagyok, a Család és Egészség honlap (www.csaladesegeszseg.hu) megálmodója és társalapítója, coach, tréner, vállalkozónő, anya, feleség, nő. Küldetésem az egészséges életmód kialakítása minden családban.

 

Célcsoportunk a természetes megoldások felé nyitott emberek és családok, melyek tapasztalatunk szerint többségében nők. Szakértő csapatunkkal együtt válaszoljuk meg a felmerült kérdéseket, helyzeteket és személyre szabott megoldásokat nyújtunk 6 főbb témakörben: megelőzés, gyermekeink egészsége, betegségek természetes gyógyítása, testsúlykontroll, szépség és család-munka kérdései.

 

Szolgáltatásaink elsősorban életmód, életvezetési tanácsadás; egészségklub szervezés, szűrőprogramok és egészséghez kapcsolódó programok promóciója, és egyéb online tananyagok készítése (pl. Immunhírek e-book).

 

„Sokat segített az a 16 hetes coaching képzés, melyen részt vettem. Nem csak coachként tanultam, gyakoroltam, hanem részt vettem coaching beszélgetéseken (coacheeként).”

 

Motiváció:

„Eddig pusztán költségeim voltak és ott tartok, hogy szeretnék eredményt, bevételeket és ehhez mindent szeretnék megtenni. Visszajelzést kapni, változtatni vagy éppen maradni és kitartani az úton. Ehhez szükséges számomra egy olyan tapasztalt mentor, vállalkozónő, aki ebben támogatást, információt nyújt vagy éppen visszajelzést ad, ötleteket és kérdéseket. A mentor számomra egy olyan példakép is lesz, aki vállalkozói sikerei mellett nőként is megállja a helyét. Számomra a leghatékonyabb tanulási forma a személyes találkozók és köztük lévő fejlődési ív.”

 

Álmom, hogy milliókhoz jusson el szemléletünk, honlapunk a világ minden tájáról olvasható legyen. Szabad vagyok egészségben, anyagiakban és időben is. Jobbá teszem a világot azáltal, hogy odafigyelek az egyénre és emellett elgondolkodtatom a testi-lelki-szellemi egészségéről.


Sőrés Gabriella

 

Név

Sőrés Gabriella

Cég

Well done Kft.

Szektor/ foglalkozás

Oktatás

Város

Debrecen

 

Sőrés Gabriella vagyok, a debreceni Helen Doron Early English Nyelviskola vezetője.

 

Nyelviskolánk tevékenysége: az angol nyelv tanítása gyerekeknek professzionális módon. Hiszünk abban, hogy a soknyelvű Európában alapvető, hogy a magyar gyermekek iskolás korukra legalább egy idegen nyelvet kellene beszélniük. A világ többnyelvű és a körülöttünk lévő országokban természetes, hogy a gyerekek több nyelven cseperednek, értenek. Ezért előnyt élveznek, hiszen egyszerre több nyelven képesek kifejezni magukat, ezzel szemben a magyar kisdiákok nagy része nem részesül még megfelelő nyelvoktatásban sem. Ennek eredményeképpen a felnőtt lakosság, az EU többi tagállamához képest, még mindig utolsó a nyelvtudásban.

 

Ma 200 kisdiákkal büszkélkedhetünk nyelviskolánk. Ezen kívül egy óvoda 40 kisdiákját tanítjuk Helen Doron módszerrel.

 

A Helen Doron oktatási módszer egyedülálló. Huszonöt éves pedagógiai, pszichológiai kutató munka van mögötte. Nemzetközi háttér segíti munkánkat. Tanáraink alaposan kiválogatott szakemberek, akiket profi tréningeken képeznek ki, hogy a lehető legmagasabb szinten tudjanak oktatni.

 

Növekedési lehetőségek:

-  A nyelviskola létszámát rövid időn belül meg kell dupláznom.

-  Szeretnénk a közoktatásban is részt venni a bölcsődei, óvodai, iskolai programunkkal

-  Az oktatást 18 éves korig is kiterjeszteni

-  Más idegen nyelveket tanítani óvodás kortól

-  Foglalkoztat egy „pre-school” létrehozása, ahol 5 éves kortól érkeznek gyerekek, és kétnyelvű oktatás zajlana napi szinten.

 

Motiváció:

„Fontosnak és hasznosnak tartom a mentorálási programot. Szeretnék csatlakozni egy olyan csapathoz, mely a magyar vállalkozások sorsát jobbra fordítja. „

 

„Én a pénzügyi, HR területen szeretnék fejlődni, vállalkozási ismereteimet szeretném bővíteni.”

Theilerné Nemes Klaudia

 

Név

Theilerné Nemes Klaudia

Cég

Sikerképző Műhely Kft.

Szektor/ foglalkozás

Marketing szolgáltatás

Város

Jánossomorja

 

2000 óta foglalkozom hobbiként a marketing egyes részterületeivel (kommunikáció, online marketing, szövegírás, tananyag-készítés és oktatás). Egyéni vállalkozásomat hivatalosan 2009 májusában kezdtem. Ezt váltotta 2010-ben a Sikerképző Műhely Kft. megalakítása. A vállalkozás 2010. októberében jött létre két fő alapító taggal. A cég megalakulásának oka egy komplex kisvállalkozói marketing-kampány megszervezése volt. Jelenleg az infrastruktúra bővítésén dolgozunk. A cégnek nagyon sok terve, ötlete van, a munkáink is folyamatosan érkeznek.

 

Cél:

„Vállalkozó szellemű vagyok, mindig is inspiráltak a kihívások. Legfőbb célom: sikerre vinni vállalkozásokat. Ez a szakterület ugyanis csak akkor lesz elismert, ha másokat is eredményessé tud tenni. Ez nagy kihívás, hiszen nagy felelősséget is jelent. Folyamatos konkurencia-elemzések, marketing-trendek vizsgálata mellett azonban fel kell készülni a piac váratlan reakcióira is.

 

Motiváció:

„Nagyon jó és hálás kezdeményezésnek tartom a női vállalkozók felkarolását.”

 

„A legfőbb motivációm a tapasztalatcsere valamint a vállalkozásban felmerülő problémák megbeszélése, tanácsok kérése.”

 

„Amennyiben a programban lehetőség nyílik más vállalkozók számára is segíteni, tapasztalatokat cserélni vagy csak erőt adni egymásnak, akkor nagyon szeretnék a program aktív résztvevője lenni.”

 

„Abban a szakmában, amit én választottam, nagyon fontos, hogy mindig naprakész információval rendelkezzünk az internet adta legújabb lehetőségekről, az online kommunikáció újabb és újabb térhódításairól.”

 

„A legnagyobb fejlődést a vállalkozás vezetésében tett magabiztos lépésekben szeretném elérni.”

Varga Erika

 

 

Név

Varga Erika

Cég

Romani Divat Stúdió Szövetkezet

Szektor/ foglalkozás

Kiskereskedelem: egyedi design termékek készítése és kereskedelme

Város

Budapest

 

Fiatalon roma identitásukban nehézségekkel küzdő gyerekek fejlesztésével foglalkoztam, ötvösként modern, de ugyanakkor a roma kultúra jegyeit hordozó ékszer terveken dolgoztam. Tíz évvel ezelőtt létrehoztam egy roma népismereti magazint, mely a Glinda (Tükör) névre hallgat és elindítottam a Glinda Vándortanodája programot, melynek keretében szegény iskolákban és falvakban kreatív, interaktív készség és képességfejlesztő foglalkozásokat tartunk roma és nem roma gyerekeknek. Hosszú és nehéz volt az út a Romani Design létrehozásáig.

Ars Poetica:

„Hiszek benne, hogy nem illúzió, azért dolgozni, hogy a roma kultúra és a roma közösségek megkapják az őket is megillető megbecsülést.”

„Azzal, hogy a Romani Design megjelent ebben a közegben, elindult egy pozitív párbeszéd a szakmai sajtóban, a médiában, amit rendkívül fontos eredménynek tartok.”

 

Motiváció:

Munkám legnagyobb sikerének tekintem, hogy sikerült elindítani egy olyan kommunikációt, amely pozitív folyamatokat inspirál. Egyre többen vesznek fel tudatosan bizonyos alkalmakra és a hétköznapokban is Romani Design-t. Kortárs iparművészek, tervezők, művészek segítik, erősítik munkámat azzal, hogy bátorítanak, hogy folytassam az elkezdett utat.

„Úgy érzem, ahhoz, hogy sikeresen haladjak tovább, hogy bizonyos területeken- pl. az önfenntartás, az árbevétel növekedése- a kívánt eredményeket hozzam, mindenképpen tanulnom kell, bővíteni kell tudásomat és gyakorlatot kell szereznem azokon a területeken, amelyek ezeket az eredményeket biztosíthatják. Mindezek érdekében szeretnék egyike lenni a mentoráltaknak.”

 

„Igazi vezetővé szeretnék válni, olyanná aki, képes sikeressé tenni a vállalkozását, megtartani munkatársait, aki képes segíteni közösségén és társadalmi célokat, szerepeket is képes betölteni.”

Vucskó Bernadett

 

 

Név

VUCSKÓ BERNADETT

Cég

MAPROFA.HU Kft.

Szektor/ foglalkozás

Informatikai szolgáltatás

Város

Budapest

 

2011. január 29-én jegyezték be a MAPROFA.HU Kft-t, melynek ügyvezetője vagyok. Párom tulajdonostárs és egyedüli alkalmazottunk. A megalakulás előtt már tudatosan készültem a vállalatvezetési tudásszerzésre. Részt vettem a SEED Alapítvány vállalkozói kompetencia-fejlesztő tréningjén, tanácsokat kértem vállalkozó ismerősöktől, részt vettem a PMVA készségfejlesztő tréningjén és több fórumon, rendezvényen is megjelentem.

 

2011 szeptemberétől régebbi főállásomban újra dolgozom, így az időhiány miatt nehezebb a saját vállalkozással is foglalkozni. Az időgazdálkodás számomra kulcskérdés. Nem viselem jól a csúszásokat, az idő után rohanást, így a pontos tervezést szeretném minél jobban elsajátítani.

 

 

Motiváció:

 

„A mentorálás megadhatja nekem az első lökést, hogy merjek egyedül talpra állni, vállaljam a kockázatot. Jó együttműködő vagyok, így nem jelentene számomra problémát a mentorral való közös munka. Nyitott vagyok a folyamatos tanulásra és tapasztalatszerzésre.”

 

„Jelenleg a legnagyobb probléma számomra a pontos adminisztráció vezetése. A pénzügyi stratégiai terv elkészítésében, a pénzügyi gondolkodás elsajátításában kell még fejlődnöm. Gondot okoz a cash flow elkészítése is, a pénzügyi helyzet folyamatos nyomon követése.”

 

„A közeljövőben szeretném, ha cégem létszáma is fejlődne. Ebben várok segítséget a programtól, hogy mire kell odafigyelni alkalmazott felvételénél, milyen dokumentációkra, elszámolásokra, kontrollra van szükség.”

A program az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.

Tetszőleges tartalom...

x

Jogi nyilatkozat

JOGI NYILATKOZAT


Jelen Jogi Nyilatkozat a www.mentor-net.hu internet címen elérhető weboldalon (a továbbiakban: weboldal) publikált tartalomszolgáltatás igénybevételének felhasználói feltételeit tartalmazza.

1./ A tartalomszolgáltatás során felhasználónak minősül a weboldal megtekintője, használója, illetőleg aki annak bármely szolgáltatását igénybe veszi (a továbbiakban: Felhasználó). Amennyiben a Felhasználó a weboldal szolgáltatása bármely elemének használatát megkezdi, elfogadja a jelen Jogi Nyilatkozatban foglalt feltételeket.

2./ A MAG Zrt. bármikor jogosult a jelen Jogi nyilatkozatban foglalt feltételek egyoldalú módosítására azzal a kitétellel, hogy a lényeges módosításról rövid felhívás formájában a weboldalon tájékoztatja a Felhasználókat. A módosítást követően a szolgáltatás igénybe vételével a Felhasználó elfogadja a feltételek módosítását.

3./ A MAG Zrt. a weboldalon megjelentetett információkat folyamatosan figyelemmel kíséri és minden ésszerű erőfeszítést megtesz azért, hogy az adatok és információk mindig aktualizálva szerepeljenek az oldalon. A MAG Zrt. azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az információk pontosságát, teljességét garantálni nem tudja, ezért nem vállal felelősséget a weboldalon elérhető információk és egyéb anyagok tekintetében. A MAG Zrt. nem tartozik továbbá felelősséggel azon esetleges károkért, melyek jelen oldal használatából vagy használhatatlan voltából, üzemzavarából, működésre képtelen állapotából erednek, illetve a feltüntetett adatok illetéktelen megváltoztatásából, rendszerhibából vagy számítógépes vírusból keletkeznek.

4. / A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A szerzői jogok összessége a MAG Zrt.-t illeti meg, kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás van feltüntetve, illetve a szerzői joggal kapcsolatban egyéb közlés történik – ez utóbbi esetben az egyéb közlésnek megfelelően kel eljárni.

5./ A weboldalon közölt bármely információ kizárólag a forrás megjelölésével használható fel. A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (így különösen: szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program) csak a MAG Zrt. előzetes, írásbeli engedélyével használható fel. A másodközlésnek meg kell felelnie a sajtóról szóló 1986. évi II. törvény, a Büntető Törvénykönyv (1978.évi IV. törvény), a Polgári Törvénykönyv (1957. évi IV. törvény), illetve a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény megfelelő paragrafusainak. A weboldal tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a weboldal tartalmától eltérő célra. A MAG Zrt. engedélye nélkül a weboldal bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos.

6./ A weboldal tartalmának egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – a Felhasználó merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a weboldal így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, valamint kereskedelmi forgalomba hozatalára.

7. / A weboldal által nyújtott valamennyi szolgáltatás kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között, harmadik személyek és a MAG Zrt. jogainak sérelme nélkül, illetve a jelen Jogi Nyilatkozat betartása mellett használható. Amennyiben valamely Felhasználó a jelen Jogi Nyilatkozat rendelkezéseibe vagy jogszabályba ütközően, vagy egyébként rendeltetésellenesen veszi igénybe a szolgáltatást, a MAG Zrt. jogosult a Felhasználó hozzáférési jogait felfüggeszteni, megszüntetni, továbbá felhasználói adatait előzetes értesítés nélkül törölni.

8./ A weboldal szolgáltatásainak igénybe vétele során a Felhasználó tevékenysége vagy mulasztása által, illetve a Felhasználó magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért, valamint egyéb következményért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel. A Felhasználó köteles a MAG Zrt.-nek megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a MAG Zrt.-t a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

9./ A weboldalon található külső hivatkozások követésével letöltött tartalom (a www.mentor-net.hu-tól eltérő tartalom) nem áll a MAG Zrt befolyása alatt, így e tartalmakért a MAG Zrt semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben azt az arra jogosult kéri, a hivatkozást a MAG Zrt törli vagy módosítja.

10. / A Felhasználó valós adatainak (név, e-mail cím) megadásával feliratkozhat Hírlevél fogadására. A Felhasználó a Hírlevél fogadását bármikor letilthatja.

11./ A weboldal ”fórum” rovatában megjelenő, a Felhasználók által szerkesztett információk, ajánlatok, felhívások, tájékoztatók, továbbá a Felhasználók által a ”fórum” rovatban megjelenített egyéb tartalmak tekintetében a MAG Zrt. minden felelősséget kizár. A MAG Zrt. fenntartja a jogot a hozzászólások illetve a Felhasználók által beküldött tartalom előzetes értesítés, figyelmeztetés és indokolás nélküli törlésére. A MAG Zrt. fenntartja a jogot a Felhasználók kitiltására, a regisztráció előzetes értesítés és indokolás nélküli megszüntetésére.

12./ A szolgáltatás egyes elemei – így különösen a weboldalon működő, Felhasználók közötti fórum – csak regisztrációval (név, telefonszám, e-mail cím megadásával) vehetők igénybe. A Felhasználó a regisztráció során a valóságnak, illetve a tényleges állapotnak megfelelő adatokat köteles szolgáltatni. Amennyiben a Felhasználó nem ad meg adatokat, vagy nem megfelelő formátumban adja meg az adatokat, vagy olyan felhasználó nevet választ, amely már létezik, a regisztráció újra kezdődik mindaddig, amíg a regisztráció nem teljes és hiánytalan, illetve nem ütközik már létező regisztráció egyedi azonosításra alkalmas adatába.

13./ A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a jelen Jogi nyilatkozatban foglalt feltételek megszegése esetén a regisztráció törlésre kerülhet. A MAG Zrt. kizárja a felelősséget minden, esetlegesen abból eredő kárért, ha a Felhasználó jelen felhasználási feltételekbe ütköző magatartása vagy jogszabály megsértése miatt törölte a felhasználói profilt.

 

x

Adatvédelem

ADATVÉDELEM

1./ A Felhasználó a weboldal használata során, azzal egyidejűleg adatot is szolgáltat. Az adatszolgáltatás részben automatikusan, részben a weboldalon elhelyezett űrlapok kitöltésével, regisztrációval, illetve a hírlevél megrendelése útján történik. A Felhasználó a weboldal látogatásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy adatokat szolgáltasson a MAG Zrt. számára, és egyben tudomásul veszi, hogy a weboldal egyes részei, alkalmazásai használatának feltétele a vonatkozó személyes adatok önkéntes szolgáltatása. Amennyiben a Felhasználó akként dönt, hogy a kért személyes információkat nem adja meg, úgy tudomásul veszi, hogy esetlegesen nem fér hozzá a weboldal bizonyos részeihez.

2./ Az adatkezelés célja a Felhasználók azonosítása és egymástól való megkülönböztetése, továbbá információk közvetlen szolgáltatása (pl. hírlevél küldése).

3./ A MAG Zrt. kijelenti, hogy a Felhasználók által nyújtott személyes adatokat, információkat az adatvédelmi szabályok tiszteletben tartásával adatkezelőként saját maga illetve az általa megbízott adatfeldolgozó kezeli.

4./ A MAG Zrt. a Felhasználó személyes adatait kizárólag azon időtartamig őrzi, kezeli, tárolja, amíg az megfelel az adatvédelemre vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A MAG Zrt. a Felhasználó személyes adatait – az adatvédelmi szabályokban biztosított kivételektől eltekintve – nem hozza harmadik, illetéktelen személy tudomására, míg az egyéb, személyesnek nem minősülő adatait szabadon használhatja fel.

5./ Az adatvédelmi törvénnyel összhangban a Felhasználó tájékoztatást kérhet a személyes adatai kezeléséről, továbbá jogosult arra, hogy személyes adatait frissítse, módosítsa, illetve kérje azok törlését.


6./ A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a honlap látogatásával, használatával illetve a személyes és egyéb adataihoz való jogosulatlan hozzáféréssel, azok megsemmisítésével, vagy nyilvánosságra hozatalával okozott, azokkal összefüggésben keletkezett vagy azokkal kapcsolatba hozható bármely hibáért, hátrányért, kárért a MAG Zrt.-t, illetve a honlap készítőit, az üzemeltetésben résztvevő feleket semmilyen felelősség nem terheli.

x

Regisztráció a rendezvényre

MENTOR-NET konferencia
2013. május 16 csütörtök

A rendezvényről bővebb információ és regisztráció az Aktuális menüpont alatt, vagy jelentkezés közvetlenül IDE kattintva.
x