Bácskai Zsuzsa

 

Név

Bácskai Zsuzsa

Cég

London Style Nyelviskola Kft.

Vállalkozás honlapjának címe

www.londonstyle.hu

Szektor/ foglalkozás

Oktatás

Város

Székesfehérvár

A London Style Nyelviskola megalapítója és vezetője vagyok 1995 óta. Az érettségit követően franciát tanultam, mivel kereskedelemmel, külkereskedelemmel, nyelvekkel akartam foglalkozni, de érdekeltek a művészeti pályák is. Az Iparművészeti Főiskolára is jelentkeztem. Divat- vagy textiltervező szerettem volna lenni, de a színészi pálya is közel állt hozzám. Véletlen lettem nyelvtanár. Először gyakorlati tapasztalatot szereztem, majd ráébredtem, hogy tanulni is kell, ezért megkezdtem tanulmányaimat.

A legtöbb ember először tanul, majd dolgozik és rájön, hogy nem is azt akarja csinálni, amit tanult. Nálam ez pont fordítva volt. Azóta folyamatosan tanulok, fejlesztem magam, tehát komolyan veszem az egy élethosszig való tanulás elvét.

Mi motivál, hogy részt vegyek a programban?

Motivál az is, hogy átadhassam a megtanult aranyszabályt - ez a LEARN BY DOING, azaz hogy a tapasztalatok útján megszerzett tudás a leghasznosabb. Nekem is egy újabb tapasztalat, hogy amíg segítek valakinek ráébrednie a saját korlátaira és a benne rejlő lehetőségeire, addig saját magamban is újabb felismerések keletkeznek, amivel én is tovább fejlődök.

Mit szeretne továbbadni a kezdő vállalkozónőknek?

Pozitív hozzáállást, lelkesedést, tapasztalatot, bátorítást, kapcsolatokat, ötleteket. Szeretném konkrét példákon megmutatni, hogy lehet elérni A-ból B-be.

Szeretném hozzásegíteni a mentoráltakat, hogy megismerjék önmagukat, az erősségeiket, a rejtett tartalékaikat, hogyan nézzenek szembe gyengeségeikkel és azt hogyan kezeljék, fejlesszék vagy éppen fordítsák a maguk javára.


Borókné Új Ágnes

 

Név

Borókné Új Ágnes

Cég

Horizont- Plan Kft

Szektor/ foglalkozás

Építőipar

Város

Nyírtelek

 

A cég családi vállalkozásként indult. A megalakulást követő években alapvetően úttervezési munkákat végeztünk. Az évek során a tevékenységi körünk folyamatosan bővült, előbb a tervezési munkák között jelentek meg a tájrendezési tervek, később az útépítéshez és más mélyépítéshez kapcsolódó pályázatok írását is végeztük. A következő években műszaki ellenőri munkákat és értékbecslői munkákat is végeztünk az előbbiek mellett.

 A 2004-es év is az előzőekhez hasonlóan, eredményes volt, az árbevételünk 100 millió Ft fölé emelkedett, aminek köszönhetően a Parlament Vadásztermében átvehettük a „Legdinamikusabban startoló magyar cég 2004” című díszoklevelet.

Egy viszonylagosan férfiak által képviselt iparágban dolgozom, mozgalmas évek állnak mögöttem. Nagyon szeretném, ha tapasztalataimat átadva segíthetnék másoknak abban, hogy az általam elkövetett hibákból tanulva, a buktatókat elkerülve, vagy ha bizonyos esetekben elkerülhetetlen, akkor ezekkel együtt hogyan lehet kezelni illetve túlélni a kialakult helyzetet.

A kezdő vállalkozó mindig nagyon nehéz helyzetben van. Ha ez a vállalkozó nő, akkor pedig talán még nehezebben, mert több helyen kell helytállnia. Szeretném, ha ezeknek a nőknek segíthetnék, hogy a kezdeti nehézségeken könnyebben átjussanak, és az én példámat megismerve lássák, hogy nincs lehetetlen. Mindent meg lehet csinálni, mindent túl lehet élni, csak nagyon kell AKARNI!

Domokos Balázsné

 

Név

Domokos Balázsné

Cég

Ergofém Kft

Vállalkozás honlapjának címe

www.ergofem.hu

Szektor/ foglalkozás

Gépgyártás és szerszámgyártás (fémmegmunkálás)

Város

Újkígyós

Az Ergofém Kft, mint az Ergomat Kft. jogutódja, 1992 óta foglalkozik fémmegmunkálással. Az üzem Újkígyóson egy 6.234 m2 területű, infrastruktúrával jól ellátott külterületen helyezkedik el.

A vállalkozás vezetése szükségesnek látta, hogy saját termékkel is rendelkezzen, ezért 2009-ben megvásárolta egy irattári,-könyvtári,-levéltári gördülő és fix polcrendszer gyártási jogát. A döntés megalapozottságát igazolja, hogy az azóta eltelt időszakban olyan jelentős projektek kivitelezésében vettünk részt, mint a Budapesti Corvinus Egyetem Központi Könyvtárának, illetve az MNB Irattárának beruházása. Cégünk, mint a település második legnagyobb foglalkoztatója tevékenységével hozzájárul a helyi lakosság megtartásához és foglalkoztatásához.

 Mind szakmai, mind pedig személyes indíttatásból fontosnak tartjuk a folyamatos fejlődést és fejlesztéseket. Ez érvényesül a munkavállalóinkkal kapcsolatos elvárásainkban is, de a szakmai továbbképzéseken kívül igyekszünk a munkahelyi légkört oly módon befolyásolni, hogy dolgozóink érezzék a szakmai és erkölcsi megbecsülésüket egyaránt.

Miután a saját vállalkozásunk sikeresen működik, immár 20 éve, úgy gondolom, hogy számos olyan ismeretet és tapasztalatot szereztem, amelyek átadásával másokat is hozzásegíthetnék vállalkozásuk eredményessé tételéhez. Mivel eddigi pályafutásomat végigkísérte a folyamatos tanulás, itt is felkeltette érdeklődésemet a további szakmai fejlődés lehetősége. Mindig nyitott vagyok az új kihívásokra, ugyanakkor szakmai és személyes fejlődésemhez is hozzájárulhat ez a pályázat.

Fülop Gábor

 

Név

Fülöp Gábor

Cég

INNTEK NONPROFIT KFT.

Szektor/ foglalkozás

műszaki kutatás fejlesztés

Város

Eger

 

Közel három évtizede az üzleti szférában dolgozom, mint magánvállalkozó, mint a kamara főtitkára, mint az INNTEK Nonprofit Kft. Ügyvezetője. Ennek megfelelően sok száz vállalkozás működését volt módom megismerni, a cégindítástól a növekedés, fejlődés (e kettő nem ugyanaz) területein. Három-négy konkrét kisvállalkozás elindításában vettem részt, cégalapításról a telephely piac, üzleti tervek területén adtam információkat, követtem a cég fejlődését, ezek mindegyike ma is működő vállalkozás.

 

Számtalan jó és részben tanulságos rossz példát láttam melyekkel kapcsolatos tudásomat okulásként szívesen átadom kezdő vállalkozások részére.

 

Mivel az üzleti világban dominánsan férfiak kapnak meghatározó szerepet, a női vállalkozások sok esetben hátrányból indulnak. Éveken keresztül működtettünk női vállalkozói klubbot, melynek során számtalan olyan kérdést, személyi és üzletviteli magatartást érintettünk, melyek a női vállalkozások esetén más megoldást kívánnak, mint egyébként.

 

Személyes tapasztalatom, hogy az üzleti kudarcok egyik oka részben a tudás hiányára, részben tőkehiányra, de legalább ennyire a kapcsolatépítés és a tervezés hiányára vezethető vissza. Ennek megfelelően ezeken területeken szeretném tapasztalataimat átadni kezdő vállalkozónőknek, remélve, hogy üzleti sikereikhez hozzá tudok járulni.

 

Üzletviteli, piacszerzési, jó tervezési tudásomat szeretném átadni másoknak. Fontosnak tartom, hogy kezdő vállalkozások részére segíthessek, elkerülve a cégindítás pénzügyi és emberi problémáit.

Koronczi Adrienn

 

Név

Koronczi Adrienn

Cég

Inter-Gép Kft

Vállalkozás honlapjának címe 

http://www.intergep.hu

Szektor/ foglalkozás

Gépgyártás és szerszámgyártás (fémmegmunkálás)

Város

Zalaegerszeg

 Szakmai tapasztalatomat részben nagyvállalati, elsősorban minőségirányítási és beszállító fejlesztési, másodsorban a kis-és közép vállalakozói szférában operatív- vállalatirányítási területeken szereztem.

Ipari- vállalatvezetőként, mára az egymilliárd forint összforgalmat meghaladó saját, családom tulajdonában álló vállalat vezetésén keresztül megtapasztalom a hazai kis-és középvállalkozások piaci kihívásait.

Vállalatvezetői tevékenységem mellett, tíz éves oktatói, elsősorban felsőfokú intézményi oktatói tapasztalattal, többek között vizsgáztatási- államvizsgáztatási tapasztalattal is rendelkezem. Főiskolai, egyetemi oktatói tevékenységem mellett, részt veszek a középiskolai tanárok szakmai továbbképzésében, valamint nagyvállalatok vezetőinek szakmai továbbképzésében.

Elsődleges célom a szakmai-és elméleti ismeretek megosztása, annak érdekében, hogy a nagyvállalatoknál szerzett hazai és nemzetközi tapasztalatok ismereteit átadva, sikeres és megerősödő hazai vállalkozások jöhessenek létre, biztosítva mindezzel a lokális beszállítói bázis létrejöttét.

 

Egyéb anyagok:

Interjú megtekintése

Magyar Bernadett

 

Név

Magyar Bernadett

Cég

EU-SUCCESS Oktatásszervező és Tanácsadó Kft.

Vállalkozás honlapjának címe

www.eusuccess.hu

Szektor/ foglalkozás

Oktatás, Üzletviteli tanácsadás

Város

Budapest

Bemutatkozás:

Diplomát a Budapesti Corvinus Egyetemen Marketing szakközgazdászként szereztem. 13 évvel ezelőtt kezdtem el tanácsadással, vállalati folyamatok fejlesztésével, optimalizálásával, szabványos irányítási rendszerek (ISO) bevezetésével és auditálásával foglalkozni. Üzletfejlesztési igazgatóként és vezető tanácsadóként 9 éve dolgozom a Globe System Tanácsadó Kft.-nél, valamint 2007 eleje óta saját felnőttképzési és tanácsadó vállalkozást is működtetek.

Az EU-SUCCESS Oktatásszervező és Tanácsadó Kft. elsősorban vállalati nyelvoktatásra és készségfejlesztő tréningek szervezésére alakult, de ma már ügyfeleink részére tanácsadói szolgáltatásokat is nyújtunk különböző vállalatirányítási területeken.

Tanácsadóként és auditorként az elmúlt években közel száz vállalat működésébe nyílt módom betekinteni, mely idő alatt magam is sokat tanultam, de én magam is jelentős támogatást tudtam nyújtani a hozzám fordulóknak a vállalkozások hatékonyabb működésére, a vállalati folyamatok irányítására, fejlesztésére vonatkozóan.

 

A tanácsadói munkám sok esetben ma már több mint egyszerű know-how átadás, sokkal inkább eltolódik az üzleti coaching irányába, hiszen ügyfeleimmel szükség van az együtt-gondolkodásra, gyakran az adott vezető személyiségének komplex fejlesztésére is. Ez a fajta együttműködés különösen kedves számomra, hiszen itt lehetőségem adódik a pedagógusi, segítő-támogató szerep megélésére is. Ez nőként egyre nagyobb örömet okoz számomra!

Legfőbb motivációm a programban való részvételre éppen az, hogy más, hozzám hasonló tapasztalatokkal és habitussal, segítő-támogató hozzáállással rendelkező mentorokat megismerhessek, és együtt támogathassuk a programban résztvevő kezdő vállalkozó hölgyeket.

Mit szeretnék továbbadni a kezdő vállalkozónőknek?

Mindazt a tapasztalatot, tudást és esetleg kapcsolatrendszert, amit az elmúlt több mint 10 évben megszereztem, egyrészt a saját vállalkozásom működtetése során, másrészt az általam tanácsadóként felkészített és fejlesztett vállalkozásoknál.

Nagy Norbert

 

Név

Nagy Norbert

Cég

Global Tax-Office Kft

Vállalkozás honlapjának címe

 http://globaltaxoffice.hu

Szektor/ foglalkozás

Számviteli, adószakértői tevékenység

Város

Kecskemét

Bemutatkozás:

Az első vállalkozásomat, a Sandros és Társa Betéti Társaságot (2000) még két cég megalapítása követte, a Taxavo Bt. (2004) illetve a Global Tax-Office Kft. (2006). Mindhárom cég jelenleg is sikeresen működik, tevékenységi körét tekintve mindegyik főként számviteli, pénzügyi, bér- és munkaügyi, adótanácsadói és adószakértői szolgáltatásokat nyújt. Társaságaim évek óta az adóhatóság minősített és köztartozásmentes adózói között szerepelnek.

A Global Tax - Office Kft. megalapításának elsődleges célja a hagyományos könyvelőirodai feladatokon túl, a teljes körű, komplex szolgáltatási rendszer kialakítása volt, amelyben komoly szerep jut a határokon átnyúló ügyletek adószakértői tanácsadásának is.

Vállalkozásaimat gyakorlatilag ügyfélkör nélkül indítottam el. Jelenlegi partnereink száma azonban meghaladja az ötvenet. Rengeteg tapasztalatot szereztem a „szakmámon” kívüli területekről –marketing, értékesítés, munkaügy, stb.

Szakmai munkámat minden esetben nagyon komoly elméleti ismeretanyag megszerzése előzte meg. Hiszem, hogy csak az alapos elméleti tudással lehet kimagasló és minőségi munkát végezni.

Novákné Gergely Vera

 

Név

Novákné Gergely Vera

Cég

MEDILINE ÜZLETHÁZ KFT.

Vállalkozás honlapjának címe 

www.mediline.hu

Szektor/ foglalkozás

Nagykereskedelem

Város

Budapest

1990. óta foglalkozom vállalkozóként gyógytermék kereskedelemmel több más, kisebb-nagyobb vállalkozási próbálkozást követően. Cégem, mely családi vállalkozás, gyógytermékek, étrend-kiegészítők, gyógynövények, gyógy- és élvezeti teák, gyógy- és ásványvizek, reformélelmiszerek, babaételek, italok, ápolószerek, gyógy- és natúrkozmetikumok, aromaterápiás termékek, öko-tisztítószerek, higiéniai és egyéb termékek kis- és nagykereskedelmével foglalkozik elsősorban. Nagykereskedőként majdnem 1 000 beszállító 19 000 féle árucikkét értékesítjük közel 3 000 kiskereskedés, üzletlánc, webáruház részére.

A nagy- és kiskereskedelmen kívül cégünk, a MediLine Üzletház Kft. foglalkozik még termékek gyártásával, export-importjával, disztribúciójával. Jelenleg 35 magyar és külföldi cég magyarországi kizárólagos képviseletét lájuk el. Logisztikánk a kereskedelem teljes területére kiterjed az árurendeléstől, árubeszerzéstől, a raktározáson, értékesítésen keresztül a kiszállításig.

 Vállalkozásomban sokszor fogadok diákokat iskolai szakmai gyakorlatra, vagy segítem munkájukat diplomaírás esetén. A MÉKISZ Etikai Bizottságának elnöke vagyok, természetesen társadalmi munkában. Gyakran veszek részt továbbképzéseken, konferenciákon, kiállításokon, szakmai utakon.

 A Mentor szerepre az alábbiak miatt vállalkozom: 

-    23 év vállalkozói tapasztalattal rendelkezem

-    Engem is sokan segítettek a pályám során önzetlenül, különösen a mélypontokon

-    A hivatalos szervektől általában nem várható segítség, vállalkozási téren

-    A vállalkozásaim kezdetén nem volt segítségem sok kérdésben, így a magam kárán kellet megtanulnom dolgokat

-    Véleményem szerint a sikeresen működő vállalkozásoknak kötelessége a kezdőket, vagy problémával küszködőket segíteni, támogatni, bíztatni

-    nagy empátiával rendelkezem, különösen a nőkkel és a gyermekekkel kapcsolatban.

Oplaznik Gabriella

 

Név

Oplaznik Gabriella

Cég

MEMFO Rehabilitációs Ker. és Szolg. Kft

Vállalkozás honlapjának címe

www.memfo.hu

Szektor/ foglalkozás

elektronikai összeszerelés, könnyűipari ágazat

Város

Ács

 Vállalkozásom, a MEMFO Kft, melyet 1999-ben alapítottam minden telephelyén kiemelt tanúsítvánnyal rendelkező rehabilitációs foglalkoztató, ahol 128 fő megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő munkavállaló dolgozik piaci munkakörülmények között. Megbízóinkkal kötött szerződésből adódóan dolgozóink ugyanazon kritériumoknak tesznek eleget, mint egészséges embertársaik. Csak és kizárólag egészségi állapotukhoz mért teljesítménymutatókban van különbség. Tevékenységünk által számos egészségkárosodott kollégánknak sikerült a valódi rehabilitáció, azaz piaci körülmények között elhelyezkedniük.

Mint a fenti vállalkozás alapítója és szakmai vezetője meggyőződésem, hogy a szociális érzékenység egyértelműen elengedhetetlen a szociálisan és mentálisan hátránnyal élők munkaerő-piaci segítségének sikerességében. A szociális érzékenység azonban csak a megszólításban és a hitelességben fontos. Annak érdekében, hogy a vállalkozás eredményesen fenntartható legyen, elengedhetetlen a piaci szemlélet, és a következetesség.

Úgy érzem, hogy tapasztalataim, szakmai tudásom olyan egyéni problémákra adhat megoldást és alternatívát, mely a mai munkaerő-piac aktív gondja. Tapasztalataim olyan gyakorlati példákon és aktuális megoldásokon keresztül tud segíteni, mely azonnali és hathatós megoldásokat nyújthatnak.

Patonai Ágnes

 

Név

Patonai Ágnes

Cég

p2m Consulting Kft.

Vállalkozás honlapjának címe

www.p2m.hu

Szektor/ foglalkozás

Üzletviteli, vezetési tanácsadás

Város

Budapest

 

Saját családi vállalkozásban 2003-ban kezdtem dolgozni, mikor édesapám tulajdonostársa nyugdíjba ment. Ahhoz, hogy tisztességgel és becsülettel helyt tudjak állni, természetesen sok időt kellett töltenem a jogszabályok értelmezésével, a cégvezetési rutin kialakításával.

Később a feladatok sokasodásával segítségre is szükségem lett, így végigjártam a munkatárskeresés, kiválasztás, és betanítás rögös útját. Saját tapasztalatot szereztem a feladatok delegálásában, a számonkérésben, és az alkalmazottak motiválásában is. Meg kellett tanulnom feladatokat megfogalmazni, átadni valaki másnak, úgy hogy a végeredmény a leginkább hasonlítson a magas elvárásaimhoz.

Az idő előrehaladtával tanácsadás mellett oktatással is egyre szívesebben foglalkoztam, így egy rövid, de alapos előkészítés után megalapítottam a második, immáron saját vállalkozásomat, a Study-on Kft.-t. Kollégáimnak havi rendszerességgel tartok valamelyik szakmai téren továbbképzést, és rendszeresen szervezünk magunknak más vezető kollégáimmal önfejlesztő szakmai napokat, ahol mindenki átadja az általa megszerzett tudást a munkatársaknak.

Vállalkozásunk sikere abban is rejlik, hogy én nőként, tulajdonostársam férfiként látja a feladatokat, és így ennek megfelelően az esetleges problémákat több szemszögből megvizsgálva, több lehetőséggel tudjuk megoldani.

Úgy gondolom, hogy a mai világban egyre hangsúlyosabb a nők szerepe az irányításban, a vezetői pozíciókban, és bár kitartás és elhivatottság kell az érvényesüléshez, sok helyzetben sikerül bizonyítani a női vállalkozók létjogosultságát a vállalkozói világban. Saját személyes tapasztalataimat egy kezdő vállalkozónak átadva megkönnyíthetem számára a kezdeti lépéseket, a vállalkozás felfuttatásához szükséges idő lerövidítésével együtt.

Fontosnak tartom, hogy a nők a képességeiket, mint a figyelemmegosztás, a precizitás vagy a kitartás megfelelő módon kamatoztassák, és megfelelő magabiztossággal küzdjék le a munka világából érkező nehézségeket. Sok estben látom a környezetemben, hogy a nőknek érzelmi támogatásra is szükségük van a szakmai kérdéseik megválaszolása mellett.

 

A curling sportban eltöltött 6 évem alatt közel 100 játékost tanítottam meg a sport szabályaira, szépségére, a mozgásra, mely játékosok nagy része női játékos volt. A női csapatom építése során sok olyan problémával találkoztam, amik a nőket befolyásolják munkájuk és a mindennapjaik összehangolásában.

Tóth Andrea

 

Név

Tóth Andrea

Cég

Tomi Pub Kft.

Szektor/ foglalkozás

Turisztika, szálláshely, vendéglátás

Város

Nyíregyháza

 

A Tomi Pub Kft.-t 2010-ben alapítottuk. A működtető tulajdonos és egyben ügyvezető is én vagyok. 18 éve folyamatosan több kiskereskedelmi egységet üzemeltetek.

A Nyíregyházi vasútállomáson működtetek több mint 130 m2-en a kereskedelmi egységemet. Ennek a pár éve felújított állomásnak az egész átmenő forgalmára ez a hely nyújtja az egyetlen italkimérős és beülési lehetőséget. Az italkiszolgáláson kívül, az átutazó emberek kényelmét figyelembe véve, különböző higiéniás és tisztálkodási szerek forgalmazásával bővítettük szolgáltatásainkat.

A cég másik tevékenységi köre konferenciák és kereskedelmi bemutatók szervezése. Jelenleg számos beszállítónk és partnerünk kérte fel a céget különböző rendezvényeik - workshopok megszervezésére és lebonyolítására.

A programban való részvételem motivációját a kezdő vállalkozónőkben rejlő hiányosságok pótlása adja az elmúlt 18 év tapasztalatának átadásával. Főleg azt szeretném közvetíteni a kezdő vállalkozónőknek, hogy soha ne becsüljék alá magukat, ugyanakkor próbálják magukat is külső szemlélőként nézni adott helyzetekben és problémákban.

Vanczer Zsuzsanna

 

 

Név

Vanczer Zsuzsanna

Cég

Vivaco Kft

Vállalkozás honlapjának címe

 www.vivaco.hu

Szektor/ foglalkozás

Építőipar, nagykereskedelem

Város

Budapest

 

 

Vanczer Zsuzsanna vagyok, 18 éve vezetek saját vállalkozást. 22 évesen, kevés tőkével, francia nyelvtudással és egy olasz gyár bizalmát élvezve alapítottam első cégemet, mert úgy gondoltam, hogy itt a lehetőség kipróbálni a szabad életet.

A Vivaco Kft 1998-ban alakult többrétegű csőrendszer és szerelvények magyarországi forgalmazására. Partnereink szakkereskedő cégek, melyek számára minőségi épületgépészeti termékeket és szolgáltatásokat biztosítunk.

Célunk a mai napig változatlan: a piac egyik meghatározó csőrendszer és szerelvény kereskedőjeként hosszútávra szóló partneri kapcsolatokban dolgozni. Szakmai munkánk fontos része a szakképző iskolák, a jövő épületgépészeinek támogatása elméleti és gyakorlati oktatással, szemléltető és szereléshez szükséges anyagokkal, szakmai versenyek szervezésével. Sokszor és folyamatosan kérnek tőlem tanácsot üzleti partnereim, ügyfeleim értékesítési, humán, marketing és pénzügyi területeken az utóbbi években.

 

21 éves koromig tanárnak készültem, a vállalkozás indítása váratlanul jött számomra. Már régóta gondolkodom abban, hogy a sok év alatt megszerzett tudást és tapasztalatot valamilyen intézményes formában szeretném átadni fiataloknak. Saját példámmal szeretném bátorítani és motiválni őket vállalkozás indítására.

 

Szeretném a kezdő vállalkozókat arról meggyőzni, hogy saját vállalkozással teremtik meg a legnagyobb értéket önmaguk, kollégáik számára, valamint kiváló példát mutatnak gyermekeiknek. Szeretném megmutatni nekik, hogyan lehet sikeresen dolgozni, úgy, hogy mellette törődünk a családunkkal, gyermekeinkkel, önmagunk szellemi és testi fejődésével.

Szeretném átadni a kezdő vállalkozóknak azokat a példákat és eseteket, amik bizonyítják, hogy a hosszú távú sikeresség tisztességesen, becsülettel is elérhető.

A program az Európai Unió társfinanszírozásával valósult meg.

Tetszőleges tartalom...

x

Jogi nyilatkozat

JOGI NYILATKOZAT


Jelen Jogi Nyilatkozat a www.mentor-net.hu internet címen elérhető weboldalon (a továbbiakban: weboldal) publikált tartalomszolgáltatás igénybevételének felhasználói feltételeit tartalmazza.

1./ A tartalomszolgáltatás során felhasználónak minősül a weboldal megtekintője, használója, illetőleg aki annak bármely szolgáltatását igénybe veszi (a továbbiakban: Felhasználó). Amennyiben a Felhasználó a weboldal szolgáltatása bármely elemének használatát megkezdi, elfogadja a jelen Jogi Nyilatkozatban foglalt feltételeket.

2./ A MAG Zrt. bármikor jogosult a jelen Jogi nyilatkozatban foglalt feltételek egyoldalú módosítására azzal a kitétellel, hogy a lényeges módosításról rövid felhívás formájában a weboldalon tájékoztatja a Felhasználókat. A módosítást követően a szolgáltatás igénybe vételével a Felhasználó elfogadja a feltételek módosítását.

3./ A MAG Zrt. a weboldalon megjelentetett információkat folyamatosan figyelemmel kíséri és minden ésszerű erőfeszítést megtesz azért, hogy az adatok és információk mindig aktualizálva szerepeljenek az oldalon. A MAG Zrt. azonban felhívja a figyelmet arra, hogy az információk pontosságát, teljességét garantálni nem tudja, ezért nem vállal felelősséget a weboldalon elérhető információk és egyéb anyagok tekintetében. A MAG Zrt. nem tartozik továbbá felelősséggel azon esetleges károkért, melyek jelen oldal használatából vagy használhatatlan voltából, üzemzavarából, működésre képtelen állapotából erednek, illetve a feltüntetett adatok illetéktelen megváltoztatásából, rendszerhibából vagy számítógépes vírusból keletkeznek.

4. / A weboldal teljes tartalma szerzői jogi védelem alatt áll. A szerzői jogok összessége a MAG Zrt.-t illeti meg, kivéve, ha a konkrét dokumentumban más forrás van feltüntetve, illetve a szerzői joggal kapcsolatban egyéb közlés történik – ez utóbbi esetben az egyéb közlésnek megfelelően kel eljárni.

5./ A weboldalon közölt bármely információ kizárólag a forrás megjelölésével használható fel. A honlap eredeti tartalma, illetve oldalainak bármilyen alkotóeleme (így különösen: szöveg, grafika, fotó, audio- vagy videoanyag, adatszerkezet, struktúra, eljárás, program) csak a MAG Zrt. előzetes, írásbeli engedélyével használható fel. A másodközlésnek meg kell felelnie a sajtóról szóló 1986. évi II. törvény, a Büntető Törvénykönyv (1978.évi IV. törvény), a Polgári Törvénykönyv (1957. évi IV. törvény), illetve a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény megfelelő paragrafusainak. A weboldal tartalmi és formai alkotórészei közlési engedély esetén sem változtathatók meg és nem használhatók fel a weboldal tartalmától eltérő célra. A MAG Zrt. engedélye nélkül a weboldal bármely alkotóeleme (együtt és külön-külön is) online vagy nyomtatott reprodukálása nyilvános közzététel céljából tilos.

6./ A weboldal tartalmának egyes részeit – kizárólag saját felhasználás céljából – a Felhasználó merevlemezére mentheti vagy kinyomtathatja, de ebben az esetben sem jogosult a weboldal így többszörözött részének további felhasználására, terjesztésére, adatbázisban történő tárolására, letölthetővé tételére, valamint kereskedelmi forgalomba hozatalára.

7. / A weboldal által nyújtott valamennyi szolgáltatás kizárólag a hatályos jogszabályok keretei között, harmadik személyek és a MAG Zrt. jogainak sérelme nélkül, illetve a jelen Jogi Nyilatkozat betartása mellett használható. Amennyiben valamely Felhasználó a jelen Jogi Nyilatkozat rendelkezéseibe vagy jogszabályba ütközően, vagy egyébként rendeltetésellenesen veszi igénybe a szolgáltatást, a MAG Zrt. jogosult a Felhasználó hozzáférési jogait felfüggeszteni, megszüntetni, továbbá felhasználói adatait előzetes értesítés nélkül törölni.

8./ A weboldal szolgáltatásainak igénybe vétele során a Felhasználó tevékenysége vagy mulasztása által, illetve a Felhasználó magatartásával összefüggésben felmerült mindennemű vagyoni vagy nem vagyoni kárért, valamint egyéb következményért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel. A Felhasználó köteles a MAG Zrt.-nek megtéríteni minden olyan kárt, vagyoni hátrányt és költséget, ami a MAG Zrt.-t a Felhasználó bármely jogellenes magatartása miatt vagy azzal összefüggésben éri.

9./ A weboldalon található külső hivatkozások követésével letöltött tartalom (a www.mentor-net.hu-tól eltérő tartalom) nem áll a MAG Zrt befolyása alatt, így e tartalmakért a MAG Zrt semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben azt az arra jogosult kéri, a hivatkozást a MAG Zrt törli vagy módosítja.

10. / A Felhasználó valós adatainak (név, e-mail cím) megadásával feliratkozhat Hírlevél fogadására. A Felhasználó a Hírlevél fogadását bármikor letilthatja.

11./ A weboldal ”fórum” rovatában megjelenő, a Felhasználók által szerkesztett információk, ajánlatok, felhívások, tájékoztatók, továbbá a Felhasználók által a ”fórum” rovatban megjelenített egyéb tartalmak tekintetében a MAG Zrt. minden felelősséget kizár. A MAG Zrt. fenntartja a jogot a hozzászólások illetve a Felhasználók által beküldött tartalom előzetes értesítés, figyelmeztetés és indokolás nélküli törlésére. A MAG Zrt. fenntartja a jogot a Felhasználók kitiltására, a regisztráció előzetes értesítés és indokolás nélküli megszüntetésére.

12./ A szolgáltatás egyes elemei – így különösen a weboldalon működő, Felhasználók közötti fórum – csak regisztrációval (név, telefonszám, e-mail cím megadásával) vehetők igénybe. A Felhasználó a regisztráció során a valóságnak, illetve a tényleges állapotnak megfelelő adatokat köteles szolgáltatni. Amennyiben a Felhasználó nem ad meg adatokat, vagy nem megfelelő formátumban adja meg az adatokat, vagy olyan felhasználó nevet választ, amely már létezik, a regisztráció újra kezdődik mindaddig, amíg a regisztráció nem teljes és hiánytalan, illetve nem ütközik már létező regisztráció egyedi azonosításra alkalmas adatába.

13./ A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a jelen Jogi nyilatkozatban foglalt feltételek megszegése esetén a regisztráció törlésre kerülhet. A MAG Zrt. kizárja a felelősséget minden, esetlegesen abból eredő kárért, ha a Felhasználó jelen felhasználási feltételekbe ütköző magatartása vagy jogszabály megsértése miatt törölte a felhasználói profilt.

 

x

Adatvédelem

ADATVÉDELEM

1./ A Felhasználó a weboldal használata során, azzal egyidejűleg adatot is szolgáltat. Az adatszolgáltatás részben automatikusan, részben a weboldalon elhelyezett űrlapok kitöltésével, regisztrációval, illetve a hírlevél megrendelése útján történik. A Felhasználó a weboldal látogatásával hozzájárulását adja ahhoz, hogy adatokat szolgáltasson a MAG Zrt. számára, és egyben tudomásul veszi, hogy a weboldal egyes részei, alkalmazásai használatának feltétele a vonatkozó személyes adatok önkéntes szolgáltatása. Amennyiben a Felhasználó akként dönt, hogy a kért személyes információkat nem adja meg, úgy tudomásul veszi, hogy esetlegesen nem fér hozzá a weboldal bizonyos részeihez.

2./ Az adatkezelés célja a Felhasználók azonosítása és egymástól való megkülönböztetése, továbbá információk közvetlen szolgáltatása (pl. hírlevél küldése).

3./ A MAG Zrt. kijelenti, hogy a Felhasználók által nyújtott személyes adatokat, információkat az adatvédelmi szabályok tiszteletben tartásával adatkezelőként saját maga illetve az általa megbízott adatfeldolgozó kezeli.

4./ A MAG Zrt. a Felhasználó személyes adatait kizárólag azon időtartamig őrzi, kezeli, tárolja, amíg az megfelel az adatvédelemre vonatkozó jogszabályi előírásoknak. A MAG Zrt. a Felhasználó személyes adatait – az adatvédelmi szabályokban biztosított kivételektől eltekintve – nem hozza harmadik, illetéktelen személy tudomására, míg az egyéb, személyesnek nem minősülő adatait szabadon használhatja fel.

5./ Az adatvédelmi törvénnyel összhangban a Felhasználó tájékoztatást kérhet a személyes adatai kezeléséről, továbbá jogosult arra, hogy személyes adatait frissítse, módosítsa, illetve kérje azok törlését.


6./ A Felhasználó tudomásul veszi, hogy a honlap látogatásával, használatával illetve a személyes és egyéb adataihoz való jogosulatlan hozzáféréssel, azok megsemmisítésével, vagy nyilvánosságra hozatalával okozott, azokkal összefüggésben keletkezett vagy azokkal kapcsolatba hozható bármely hibáért, hátrányért, kárért a MAG Zrt.-t, illetve a honlap készítőit, az üzemeltetésben résztvevő feleket semmilyen felelősség nem terheli.

x

Regisztráció a rendezvényre

MENTOR-NET konferencia
2013. május 16 csütörtök

A rendezvényről bővebb információ és regisztráció az Aktuális menüpont alatt, vagy jelentkezés közvetlenül IDE kattintva.
x